Kick-offbijeenkomst voor het BETKOSOL-project

Door wie
LIISA | Lab for International & Interdisciplinary Social Affairs
liisa@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

"Better Knowledge for Better Solutions" is een onderzoeksproject in samenwerking met de LUISS Universiteit van Rome

De Universiteit Gent organiseert de kick-offbijeenkomst voor het BETKOSOL-project . "Better Knowledge for Better Solutions" is een onderzoeksproject in samenwerking met en onder leiding van de LUISS Universiteit van Rome en wordt gefinancierd door het HERCULE III-programma van de Europese Unie.

Het doel van het BETKOSOL-project is om de grenzen en perspectieven te onderzoeken van een verbetering van het huidige regelgevingskader ter bestrijding van fraude die de financiële belangen van de EU schaadt, in het bijzonder in de sociale, gezondheids- en economische sectoren. Daarbij houdt het project ook rekening met de mogelijke gevolgen van de COVID-19-crisis voor de status quo.

De kick-offmeeting staat gepland op 28 januari 2021 (van 9.00 uur tot 16.30 uur, maar gedeeltelijke aanwezigheid is mogelijk) en zal online plaatsvinden. Het doel van de bijeenkomst is om meningen te verzamelen en ideeën te delen rond de mijlpalen van het project.

Het ochtendgedeelte wordt geleid door academische experts en is opgedeeld in twee verschillende panels (van 9.00 uur tot 13.00 uur). De eerste sessie zoomt in op de context van het project: van het meerjarig financieel kader tot het beheer van nieuwe Europese fondsen in het licht van de COVID-19-crisis. Het tweede panel bekijkt hoe de economische belangen van de EU en haar burgers kunnen worden beschermd. In de namiddag (van 15.00 uur tot 16.30 uur) is er een rondetafelgesprek tussen de instellingen (Europees Parlement, OLAF, EPPO en nationale instellingen).

Het zou ons een groot genoegen zijn om u als gast te mogen verwelkomen bij het lanceringsevenement van ons project. Indien u meer informatie wenst over het programma en/of wenst in te schrijven, verzoeken wij u vriendelijk om naar de event manager te gaan. Overige (nieuwe) informatie en de resultaten van de kick-offmeeting vindt u op de website van LUISS.

Better Knowledge for Better Solutions