Colloquium voor jonge onderzoekers op 24-25 november 2022

(04-04-2022) Op 24 en 25 november 2022 organiseren doctoraatsstudenten Flore Claus, Isabo Heirbaut, Lissa Nissen en Lien Valcke samen met andere jonge onderzoekers uit België en Nederland een colloquium. Het gaat om een opleiding voor postdoctorale onderzoekers.

Jonge onderzoekers krijgen zo de kans om het resultaat van hun onderzoeksactiviteiten te presenteren en dus hun wetenschapscommunicatiestrategie te optimaliseren. Met dit colloquium willen onze jonge onderzoekers, over de landsgrenzen heen, een rechtsvergelijkend onderzoeksmoment organiseren tussen het Belgische, Nederlandse en Zuid-Afrikaanse sociaal recht, waarbij maximale ruimte is om kennis te maken met internationale partners en duurzame samenwerkingscontacten te ontplooien.

Thema van de conferentie

De COVID-19 crisis had talrijke wijzigingen van het regelgevend kader tot gevolg, wat zich ook liet voelen binnen het sociaal recht. In de naweeën van de coronacrisis zal pas duidelijk worden welke impact de crisis had en heeft op de arbeidsrelatie, zowel vanuit een nationaal als een internationaal standpunt. Dit leidde tot het centrale onderzoeksthema: ‘De COVID-19 pandemie als katalysator van een gewijzigde (contractuele) arbeidsrelatie’. De arbeidsrelatie wordt hierbij in ruime zin geïnterpreteerd en opgedeeld in vier verschillende clusters: sociaal overleg, welzijn, gezag & controle en loon & vergoedingen in al zijn facetten. Op de conferentiewebsite vindt u meer toelichting bij de 4 subthema's:

  1. Sociaal Overleg
  2. Welzijn
  3. Gezag & Controle
  4. Loon & Vergoeding

Call for abstracts

Geïnteresseerden worden uitgenodigd om voor 1 mei 2022 een titel met abstract van maximaal 500 woorden (in het Nederlands) in te sturen naar sociaal.recht@ugent.be. Gelieve ook duidelijk uw naam, uw korte biografie en uw contactgegevens te vermelden. De selectie zal ten laatste op 1 juli 2022 worden bekendgemaakt.

Praktisch

Datum

De conferentie gaat door op 24 en 25 november 2022 in het historische centrum van Gent. Op 24 november voorzien we een platform voor masterstudenten van de samenwerkende universiteiten, op 25 november focussen we op het onderzoek van de young researchers. Onderzoekers die deelnemen aan de eigenlijke conferentie op 25 november zijn van harte welkom om ook deel te nemen aan de namiddag van de 24e. 

Locatie

Zaal De Blauwe Vogel in De Krook
Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent.

Inschrijvingskost

Het inschrijvingsgeld bedraagt 45 euro. Hiervoor kan u een genieten van een reeks interessante presentaties, materiaal, 2 koffiemomenten met een versnapering en een heerlijke lunch verzorgd door De Krook Cafe.