BISC Conferentie 29 november 2019

29-11-2019 van 13:00 tot 16:30
Universiteit Gent, Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent
Door wie
BISC | Belgian Intelligence Studies Centre / IRCP | Institute for International Research on Criminal Policy
veerle.pashley@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

BISC Conference - 29 november 2019 - Vergeten dreigingen deel 2: schadelijke sektarische organisaties (SSO)

De wet van 30 november 1998 stelt dat schadelijke sektarische organisaties onderdeel uitmaken van de dreigingen die inlichtingendiensten actief moeten opvolgen. Desondanks beweegt er hieromtrent de laatste jaren zeer weinig. Schadelijke sektarische organisaties lijken met andere woorden een vergeten dreiging te zijn. Maar is dit zo? De huidige debatten omtrent extremistische groeperingen en de noodzaak om deze te herkennen als schadelijke sektarische organisaties nopen tot reflectie en dialoog.

Tijdens deze studiedag zoomen we in op een conceptualisering van schadelijke sektarische organisaties en op welke manier ons land hiermee geconfronteerd wordt. We bespreken eveneens de rol van de inlichtingendiensten en de toekomstige uitdagingen.

Praktische informatie:

Kostprijs:

75 euro. Inbegrepen: drank & het Larcier Wetboek Inlichtingen.

Gelieve vlug in te schrijven, het aantal plaatsen is beperkt.

Inschrijving:

Er kan betaald worden met creditcard (snelste afhandeling) of factuur (op aanvraag). Deelnemers dienen bij aankomst een bewijs van betaling voor te leggen !

Taal:

De presentaties zullen gegeven worden in het Nederlands en Frans.