Studienamiddag Naar een registratietool ter evaluatie van de werking van gemeenschapswachten. Resultaten en reflecties op basis van een wetenschappelijk onderzoek in de stad Gent.

26-06-2018 van 13:30 tot 17:00
Waar
Stadsbibliotheek De Krook, Zaal De Blauwe Vogel, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Door wie
IRCP
liselot.casteleyn@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Naar een registratietool ter evaluatie van de werking van gemeenschapswachten. Studienamiddag 26 juni 2018 - De Krook, Gent

Hoe kan je de werking van de gemeenschapswachten meten? Wat is de perceptie van burgers en partners over de gemeenschapswachten? Aan de hand van welke indicatoren kan het effect van de werking van de gemeenschapswachten op de overlast en onveiligheidsgevoelens worden gemeten? Wat is het verschil tussen een uitkomst- en een impactevaluatie?

13:30 – 14:00 : Onthaal met koffie
14:00 – 14:15: Welkom en inleiding door de heer Daniël Termont (burgemeester stad Gent)
14:15 –  14:30: De werking van de gemeenschapswachten in Gent door Kim Geenens (directeur dienst Preventie voor Veiligheid)
14:30 – 14:45: Inleiding en opzet wetenschappelijk onderzoek door prof. Wim Hardyns (Universiteit Gent, Vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht)
14:45 – 15:30: Resultaten wetenschappelijk onderzoek door Liselot Casteleyn (Universiteit Gent, Vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht)
15:30 – 16:00: Kritische reflecties en aanbevelingen door de heer Filip Rasschaert (korpschef Lokale Politie Gent) en mevrouw Katrien Van Goidsenhoven (coördinator sociale regisseurs, dienst Gelijke Kansen en Welzijn)
16:00 – 16:45: Receptie

Locatie:

Stadsbibliotheek De Krook, zaal De Blauwe Vogel, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent

Gratis evenement. Inschrijving verplicht via mail naar

Toegankelijkheid:

• Openbaar vervoer: De Lijn heeft een uitstekend aanbod om u met de tram of bus naar De Krook te brengen (halte Gent Zuid).
  • Auto: De Krook bevindt zich vanaf 3 april in een autovrij gebied. Je kan je auto parkeren in één van de dichtstbijzijnde parkeergarages of op een P+R en verder reizen met de bus of tram.
  • Meer info via http://dekrook.be/bereikbaarheid
Vind meer activiteiten: