Wat doet corona met jouw contacten, relaties en welzijn?

covid onderzoek Hardyns Schokkenbroek (vergrote weergave)

covid onderzoek Hardyns Schokkenbroek

(02-03-2021) Welk effect heeft corona op stress in jouw werk? In je relatie of contacten met anderen? Geeft het je geldzorgen? Onze onderzoekers willen cijfers en jij kan helpen.

Alleen jij weet hoe jij je voelt. En welk effect corona heeft op jou. Geeft het jou stress in je werk of studie? In je relatie of contacten met anderen? Geeft het je geldzorgen? Cijfers daarover zijn belangrijk om goed beleid te maken.

Die cijfers zien we niet in de dagelijkse info over corona-besmettingen. Daarom doet ons Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP) een onderzoek. Dat deed men al in de 1ste lockdown. Resultaten toonden toen bijvoorbeeld dat jongeren significant meer verbale agressie rapporteerden in hun relatie dan oudere leeftijdsgroepen.

Jouw welzijn en stress tijdens corona

Nu, in lockdown 2, breidt men dat onderzoek uit. En daarvoor heeft men respondenten nodig.

Het is belangrijk voor jou dat we de impact van corona-maatregelen goed in kaart brengen. Jouw antwoorden zijn daarbij nodig. In lockdown 1 namen 2889 respondenten deel. Om betrouwbare cijfers te hebben over deelgroepen is elke stem belangrijk. Ga nu naar de vragenlijst en neem deel.

‘Afwisselend doordat er meerdere aspecten in de vragen aan bod kwamen.’*

‘Vlot om in te vullen.’*

*(2 van de 2889 deelnemers aan het onderzoek in de 1ste lockdown)

Neem nu deel

Werkt de link niet? > https://ghentunipss.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_1TUiISlW5VtAZG5 of http://bit.ly/ugentcovid19

De vragenlijst gaat over heel wat psycho-sociale aspecten en gedrag. Afhankelijk van jouw antwoorden, komen die onderwerpen meer of minder aan bod in jouw vragenlijst. Dit is een interdisciplinair onderzoek i.s.m. de vakgroep Communicatiewetenschappen van onze buurfaculteit Politieke en Sociale Wetenschappen.

Enkele topics de concreet aan bod (kunnen) komen:

• Leefsituatie: impact op huishouden, ouderschap, werksituatie, sociale contacten;
  • Mentale gezondheid: gevoelens van angst, depressie en eenzaamheid;
  • Gevoelens van stress over werk/studie, ouderschap, financiën, de pandemie zelf;
  • Relatietevredenheid;
  • Partnergeweld ervaringen (slachtoffer- en daderschap) tijdens de lockdown (fysiek, seksueel, psychologisch, online);
  • Online gedrag, specifiek online dating en sexting-gedrag.