Human Rights @ De Krook: klimaat en mensenrechten

Wanneer
14-11-2019 van 19:30 tot 21:00
Waar
Krookcafé, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Laurens Lavrysen
Contact
laurens.lavrysen@ugent.be
Website
https://dekrook.be/activiteiten/human-rights-de-krook-klimaat-en-mensenrechten
Voeg toe aan mijn agenda

De rode draad doorheen het septembernummer van TvMR zijn de mogelijkheden en de beperkingen van de mensenrechten in de context van klimaatverandering.

Het septembernummer van het Tijdschrift voor Mensenrechten is gewijd aan het thema klimaat en mensenrechten. De rode draad doorheen dit nummer zijn de mogelijkheden en de beperkingen van de mensenrechten in de context van klimaatverandering.

Ter gelegenheid van de lancering van het themanummer, gaan we in gesprek met Kati Verstrepen (voorzitter Liga voor Mensenrechten) en Valerie Del Re (directeur Greenpeace België) voor een praktijkperspectief vanuit het middenveld.

Zien mensenrechten- en milieuorganisaties een meerwaarde in het hanteren van een mensenrechtendiscours in deze context? Wat is het potentieel van het juridisch mobiliseren van mensenrechten in deze context (bv. klimaatzaken)? Wat zijn de voornaamste beperkingen? Leent het thema klimaat zich tot een sterkere samenwerking tussen mensenrechten- en milieuorganisaties?

 

Evenement georganiseerd door het Tijdschrift voor Mensenrechten en het Human Rights Centre van de Universiteit Gent, met de steun van de Liga voor Mensenrechten.

 mensenrechten en milieu

Vind meer activiteiten: