UITGESTELD - Praktijkgerichte vorming: kinderen in een migratiecontext

07-05-2020 13:14 tot 18-06-2020 13:14
Auditorium B - Campus Aula, Universiteitstraat 4, Gent
Door wie
Centre for the Social Study of Migration and Refugees (CESSMIR) van de Universiteit Gent
ayse.guduk@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

cessmir

Wegens de COVID-19 pandemie is de praktijkgerichte vorming kinderen in een migratiecontext geannuleerd en uitgesteld tot een nader te bepalen periode.

CESSMIR (Centre for the Social Study for Migration and Refugees) organiseert in mei en juni 2020 een praktijkgerichte vorming voor personen die op de één of andere manier betrokken zijn bij de ondersteuning van kinderen in een migratiecontext, zoals advocaten, sociaal werkers, opvoeders, voogden, gezondheidswerkers, beleidsmedewerkers en leerkrachten.

Tijdens deze vorming wordt per avondsessie een centraal thema besproken (Migratiebeleid & kinderrechten; Gezinshereniging & Internationaal Privaatrecht; Asielrecht; Onderwijs; Psychosociaal welzijn & sociaal netwerk; Gezondheid & gezondheidszorg). De sprekers belichten telkens verschillende doelgroepen zoals kinderen van verzoekers om internationale bescherming, kinderen zonder papieren en niet-begeleide minderjarigen.

Het volledige programma en meer informatie vindt u hier.

Inschrijven kan via eventmanager https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/praktijkvormingCESSMIR