Neem deel aan een opname voor België voor Beginners!

(26-02-2019) Enthousiaste rechtenstudent, geef je mening over een aantal stellingen over het Belgisch Staatsrecht. Neem zelf op met je smartphone, tablet, webcam, … De eerste 10 bruikbare inzendingen krijgen een Netflix-giftcard van 25 euro.

Zelf deel uitmaken van de opnames van de nieuwe reeks “België voor Beginners”?

Voor de opnames van de nieuwe reeks “België voor Beginners” zijn we op zoek naar enthousiaste studenten die hun mening geven over een aantal stellingen. Bedoeling is dat je deze zelf opneemt op je smartphone, tablet, webcam, … Deadline is 4 maart 2019.

De eerste 10 bruikbare inzendingen krijgen een Netflix-giftcard van 25 euro als dank voor de deelname.
 Interesse?
Lees dan hieronder de instructies en geef in een video je mening over onderstaande stellingen!

INSTRUCTIES

• Neem je video op met de video of foto-app van jouw smartphone of tablet. De webcam van jouw laptop kan natuurlijk ook.
  • Zet de instellingen van jouw app of programma op de zo hoogst mogelijke resolutie (1920x1080 is de voorkeur)
  • Film altijd horizontaal.
  • Zorg er voor dat je in stille omgeving zit en dat er voldoende licht is. Richt je camera niet naar een raam.
  • Stel je kort even voor en beantwoord alle stellingen in 1 video door de stelling of vraag nog even te herhalen en daarna kort en krachtig jouw eerlijke mening te geven! Het is geen examen, dus hou het luchtig :-) Deze opdracht kan je eventueel ook met 2 doen, eens kijken hoe eens/oneens jullie het met mekaar zijn?
  • De video kan je via wetransfer.com doorsturen naar video@blueduck.be

DE STELLINGEN

• Moet een parlementair onschendbaar zijn en waarom (niet)?
  • De Catalaanse situatie, kan zoiets volgens jou en waarom (niet)?
  • Moet een straf altijd volledig uitgevoerd worden en waarom (niet)?
  • Moet de macht bij de regering of de partijvoorzitters liggen en waarom (niet)?
  • Zonder op te zoeken: Noem de vijf laatste premiers van ons land! START

Prof. Johan Vande Lanotte