Finale van International Migration and Refugee Law Moot Court Competition: 18 maart

(01-03-2022) Wees erbij op 18 maart voor de finale van de International Migration and Refugee Law Moot Court Competition, georganiseerd door de UGent Migration Law Research Group (MigrLaw)!

foto Migration Moot CourtOp 17 en 18 maart 2022 organiseert de Onderzoeksgroep Migratierecht (MigrLaw) van de Universiteit Gent de International Migration and Refugee Law Moot Court CompetitionEen moot court is de ideale gelegenheid voor studenten om hun analyse- en pleitvaardigheden te versterken.

Na een succesvolle eerste ronde met schriftelijke bijdragen van meer dan 30 teams uit de hele wereld, verwelkomen we nu 12 teams in Gent om het tegen elkaar op te nemen in de mondelinge pleidooien.

Alle teams zullen een fictieve zaak pleiten namens het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de Volksrepubliek Kalakuta, en namens de 17-jarige Omar Sharif uit Syrië die internationale bescherming zoekt in Kalakuta. Dit zullen ze doen voor een internationaal panel van rechters afkomstig uit, onder meer, Kenia, Noorwegen, Oekraïne, Tunesië en Zuid-Afrika.

Ben je er graag bij om deze unieke uitwisseling vanop de eerste rij mee te maken? Kom dan persoonlijk of online naar de finale op 18 maart van 14:15-16:30 in Openbare Bibliotheek De Krook in Gent! We hebben beperkte plaatsen en live stream beschikbaar.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.15 – 15.15: Finale moot court

15.20 – 15.50: Getuigenis door Khatera Shamal, kabinetsadviseur stad Antwerpen en medeoprichter van Veera vzw

16.00 – 16.30: Prijsuitreiking en afsluitende sessie