2022 International Migration and Refugee Law Moot Court Competition

(08-07-2021)

mc1De 2022 International Migration and Refugee Law Moot Court Competition wordt georganiseerd door de Onderzoeksgroep Migratierecht van de Universiteit Gent. De pleitwedstrijd bestaat uit een schriftelijke ronde in oktober en november 2021 en een tweedaagse mondelinge ronde op 17 en 18 maart 2022 in Gent (België). Elk team zal een fictieve zaak tussen een staat en een migrant pleiten voor een rechtbank. Een bijzonder en uitdagend kenmerk van deze pleitwedstrijd is dat de zaak zich gedurende de wedstrijd ontwikkelt.

De International Migration and Refugee Law Moot Court Competition staat open voor alle universiteiten. Elke universiteit mag met één team deelnemen. Teams moeten bestaan uit vier studenten en een coach. Studenten moeten actief zijn in een masteropleiding rechten of in een gevorderd stadium van een bacheloropleiding rechten. Studententeams uit het Zuiden worden van harte aangemoedigd om deel te nemen. Er zijn geen inschrijvingskosten.

Meer informatie is te vinden op migrationmoot.ugent.be.
Wie op de hoogte wil blijven van de pleitwedstrijd, kan zich inschrijven via deze link.
Alle vragen kunnen gestuurd worden naar migrationmoot@ugent.be.

We kijken er alvast naar uit om u en/of het team van uw universiteit volgend jaar in Gent te mogen verwelkomen.