Human Rights @ De Krook: klimaat en mensenrechten

(05-11-2019) Het Human Rights Centre van Universiteit Gent houdt een lezing in De Krook over klimaat en mensenrechten, op 14 november 2019, 19u30-21u00

“Climate change is greatest ever threat to human rights” – VN-mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet

Het septembernummer van het Tijdschrift voor Mensenrechten is gewijd aan het thema klimaat en mensenrechten. De rode draad doorheen dit nummer zijn de mogelijkheden en de beperkingen van de mensenrechten in de context van klimaatverandering.

Ter gelegenheid van de lancering van het themanummer, gaan we in gesprek met Kati Verstrepen (voorzitter Liga voor Mensenrechten) en Valerie Del Re (directeur Greenpeace België) voor een praktijkperspectief vanuit het middenveld.

Zien mensenrechten- en milieuorganisaties een meerwaarde in het hanteren van een mensenrechtendiscours in deze context? Wat is het potentieel van het juridisch mobiliseren van mensenrechten in deze context (bv. klimaatzaken)? Wat zijn de voornaamste beperkingen? Leent het thema klimaat zich tot een sterkere samenwerking tussen mensenrechten- en milieuorganisaties?

De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent, De Krook café 19u30-21:00.

Evenement georganiseerd door het Tijdschrift voor Mensenrechten en het Human Rights Centre van de Universiteit Gent, met de steun van de Liga voor Mensenrechten.