(29-09-2020)

Melilla,2016@JosePalazonPhD masterclass: de perspectieven van migranten op het externe EU-migratierecht en -beleid

Op 6 november 2020 vindt een PhD masterclass met prof. dr. Barbara Oomen plaats aan de Universiteit Gent. Deze masterclass focust op de perspectieven van migranten op hun rechten, die vaak over het hoofd worden gezien in het dominante politiek-juridische onderzoek naar migratie. Bij de beoordeling van het externe migratie- en ontwikkelingsbeleid van de EU kijken socio-juridische benaderingen naar de ervaringen en strategieën van migranten met betrekking tot grensbeleid en toegang tot bescherming.

Deze masterclass wil dienen als een forum om eerste onderzoeksresultaten over dit onderwerp te presenteren vanuit een socio-juridische of politicologische benadering, door doctoraatsstudenten en junior postdoc-onderzoekers van verschillende disciplines.

Prof. dr. Barbara Oomen (Universiteit Utrecht) zal de centrale gast en respondent zijn. Ze is een vooraanstaand expert op het gebied van de wisselwerking tussen recht en samenleving, met speciale nadruk op mensenrechten en culturele diversiteit. De masterclass wordt georganiseerd door Ruben Wissing; registreer voor 1 november door een e-mail te sturen naar ruben.wissing@ugent.be.

Hier vindt u het volledige programma.