Wat zegt de wetenschap over... de conventie van Genève?

(19-12-2019)

(19-12-2019) Gaat het in de politiek of de media over vluchtelingen, dan wordt al snel "de Conventie van Genève" er bij gesleurd. Maar, is dat wel altijd correct?

Wat staat er nu eigenlijk écht in die Conventie? Of... wat staat er niet in? En waarom lijkt er altijd zoveel discussie over te zijn? In een nieuwe video van 'Wat zegt de wetenschap', een format van Universiteit van Vlaanderen, gaat professor migratierecht en UGent'er Ellen Desmet dieper in op dit verdrag dat in 1951 werd afgesloten.

Wat zegt de wetenschap?

Wat Zegt De Wetenschap is een nieuw videoformat van Universiteit van Vlaanderen. Een wetenschapper zet in enkele minuten de feiten, nuance en context over een actueel onderwerp op een rijtje. Wat zijn de feiten? En waar beginnen de meningen? Bekijk hier de al gemaakte video's.

Lees meer artikels over: