Erwan Lannon

Erwan Lannon behaalde een doctoraat in de Rechten (Universiteit Rennes 2002), een Master Internationale Politiek en Strategische Studies (ULB 1994) en een 'Diplome d'Etudes Approfondies en Droit Communautaire' (Universiteit Rennes 1993). Hij vervoegde het Europees Instituut van de Universiteit Gent in september 1997 in de hoedanigheid van onderzoeker ( Programma 'pôles d'attraction interuniversitaires' Universiteit van Luik, Universiteit van Gent, Open Universiteit Brussel, Sciences-Po Parijs). Erwan Lannon werd aangesteld als professor aan de Universiteit van Gent in 2002 waar hij tot op heden les geeft betrekking hebbende op de  'EU institutional and constitutional law', 'EU external relations and proximity policies'.

Zijn onderzoeksgebied richt zich voornamelijk op de 'EU external relations' (EU proximity relations and notably European Neighbourhood Policy as well as Common Foreign, Security and Defense  Policies) en 'EU institutional law'.

In de hoedanigheid van raadgever en expert heeft hij gewerkt voor verschillende Europese instanties (Europese Commissie, Europees Parlement), de Verenigde Naties (UNCTAD) en verschillende instituten en netwerken (Euromesco, IEMed, European Movement). Sinds september 2004 heeft hij gewerkt als gastprofessor en daarna als part-time professor aan het Europa College. In 2009 werd hij aangesteld als Director of Studies aan het Europa College (Natolin).

 

Erwan Lannon