Jeroen Capiau

Jeroen Capiau vervoegde het Directoraat-generaal Concurrentie van de Europese Commissie in 2009. Hij is momenteel case handler in de Task Force Voeding die zich bezighoudt met mededingingszaken en -beleid betreffende de volledige voedselketen. Voordien werkte hij als beleidsmedewerker bij de afdeling verantwoordelijk voor het Europese mededingingsnetwerk (ECN), onder meer aan de voorbereiding van het Commissievoorstel betreffende de ECN+ richtlijn (Richtlijn 1/2019).

Eerder werkte hij voor de Belgische Mededingingsautoriteit, waar hij eerst werkzaam was als case-handler in de onderzoekstak en later lid werd van het beslissingsorgaan. Voordat hij werkzaam werd in het mededingingstoezicht, was hij assistent aan het Europees Instituut van de Faculteit rechten aan de Universiteit van Gent.

Dhr. Capiau is Licentiaat in de Rechten (1998), gediplomeerde in gespecialiseerde studies (GES) van het Europees recht (1999), in aanvullende studies (GAS) van Media & Communicatie (2000) aan de Universiteit van Gent en een getuigschrift van het Public Management programma (2007) van de Universiteit van Leuven. Hij heeft verschillende artikelen gepubliceerd over het EU mededingingsrecht en de interne markt regels.