Joyce De Coninck

Joyce De Coninck (°1988, Oostende) behaalde haar Masterdiploma in de Rechten aan de Universiteit Gent (2013, Magna Cum Laude) alsook een LLM in Internationaal en Europees Recht aan het Institute for European Studies – VUB (2015, Summa Cum Laude). Binnen het kader van deze studies schreef ze een vergelijkende thesis over de mensenrechtelijke bescherming van Roma in België en Roemenië, alsook een thesis aangaande de aansprakelijkheid van Frontex voor mensenrechtenschendingen binnen het kader van het EU beleid omtrent asiel en migratie.

Voorafgaand aan haar huidige positie als assistent bij de vakgroep Europees, Publiek en Internationaal recht was Joyce tewerkgesteld bij de vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht om onderzoek te verrichten voor FreSsco – een project uitgaande van de Europese Commissie met betrekking tot vrij verkeer van personen en de coördinatie van sociale zekerheid. Ze was tevens advocaat-stagiair bij een Europees advocatenkantoor in Brussel voor de periode 2013-2014. Momenteel treedt Joyce ook op als vrijwillige co-coach van het JESSUP Moot Court team en co-coach van het Price Media Law Moot Court team.

De onderzoeksinteresses van Joyce betreffen het Europees beleid met betrekking tot asiel en migratie en dit binnen het kader van het (internationaal geldende) mensenrechten acquis.   

 

Biblio

Contact

Joyce De Coninck