Valerie Demedts

Valerie Demedts (°1987, Gent) houdt een Master in de Rechten van de Universiteit Gent (2010, Grote Onderscheiding) alsook een Master of Arts in EU External Relations and Diplomacy Studies van het Europacollege te Brugge (2011, Grote Onderscheiding).
In het kader van deze studies schreef ze respectievelijk een thesis over software-interoperabiliteit in het Europees mededingingsrecht, en een Engelstalige thesis over het communicatiebeleid van de EU met als case study de klimaatonderhandelingen in Kopenhagen in 2009. Tijdens een Erasmusuitwisseling studeerde ze aan de Université Paris Descartes in Parijs. Ze was zomerstagiair bij het Brusselse kantoor van Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, in 2010 en stagiair atypique bij het Directoraat-Generaal Mededinging binnen de Europese Commissie in 2015, en visiting researcher bij het Max Planck Instituut in München. Sinds september 2017 werkt ze als attaché bij de Belgische Mededingingsautoriteit.


De onderzoeksinteresses van Valerie Demedts betreffen het Europees en Belgisch mededingingsbeleid en de externe relaties van de EU. Het doctoraat dat ze succesvol verdedigde aan de Universiteit Gent onder het promotorschap van professor Inge Govaere is getiteld "The long-term potential of an interim solution: an assessment of the EU's first and second generation bilateral competition cooperation agreements in context". Een verkorte versie werd in oktober 2018 gepubliceerd bij Brill / Nijhoff onder de titel "The future of international competition law enforcement". Valerie Demedts doceert sinds 2018 samen met collega's Adam en Bocken het vak EU Competition Law aan deze Universiteit.  


De moedertaal van Valerie Demedts is Nederlands. Verder spreekt ze vloeiend Engels en Frans en kan ze zich behelpen in het Duits, Deens, en Spaans.

 

Biblio en contactgegevens.

 

foto Valerie Demedts