Valerie Demedts

Valerie Demedts (°1987, Gent) houdt een Master in de Rechten van de Universiteit Gent (2010, Grote Onderscheiding) alsook een Master of Arts in EU External Relations and Diplomacy Studies van het Europacollege te Brugge (2011, Grote Onderscheiding).

In het kader van deze studies schreef ze respectievelijk een thesis over software-interoperabiliteit in het Europees mededingingsrecht en een Engelstalige thesis over het communicatiebeleid van de EU met als case study de klimaatonderhandelingen in Kopenhagen in 2009.

Tijdens een Erasmusuitwisseling studeerde ze aan de Université Paris Descartes in Parijs. Ze was zomerstagiair bij het Brusselse kantoor van Cleary Gottlieb Steen & Hamilton in 2010 en stagiair atypique bij het Directoraat-Generaal Mededinging binnen de Europese Commissie in 2015.

De onderzoeksinteresses van Valerie Demedts betreffen het Europees mededingingsbeleid en de externe relaties van de EU. Het doctoraat waaraan ze momenteel werkt analyseert vormen van internationale samenwerking tussen mededingingsautoriteiten, vanuit een Europees perspectief.

De moedertaal van Valerie Demedts is Nederlands. Verder spreekt ze vloeiend Engels en Frans en kan ze zich behelpen in het Duits en Spaans.

 

foto Valerie Demedts