Cécile Vandewoude

In 2003 studeerde Cécile Vandewoude af als licentiaat in de Rechten aan de Universiteit van Antwerpen. Vervolgens behaalde zij een GGS in het Europees en Internationaal recht aan de Vrije Universiteit Brussel (2004) en een LL.M. diploma aan Georgetown University Law Center (Washington DC, VS, 2005).

Na stages bij de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Verenigde Naties (New York, VS), Human Rights First (New York, VS) en de United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (New York, VS) vervoegde zij de juridische dienst van het Supreme Headquarters Allied Powers Europe (Casteau, België) waar zij drie jaar de juridische ondersteuning verzorgde van NAVO operaties.

Begin januari 2010 ging Cécile Vandewoude aan de slag als assistent op de Vakgroep Internationaal Publiekrecht van de Universiteit Gent. Op 4 maart 2015 verdedigde zij met succes haar doctoraat met de titel "The Meaning of Democracy in International Law. A Study on State Practice Within the United Nations".