Leerstoel Port of Ghent

Op 7 januari 2016 lanceert de UGent in samenwerking met het Havenbedrijf Gent de Leerstoel ‘Port of Ghent’.

Met de Leerstoel verankert het Maritiem Instituut zijn expertise in de haven- en maritieme economie. Die expertise zal tevens het onderwijs in de Interuniversitaire Master in Maritime Science verrijken.

Daarnaast stimuleert de Leerstoel samenwerkingsverbanden met buitenlandse universiteiten.

Titularis

Prof. dr. Theo NotteboomDe leerstoelhouder is professor dr. Theo Notteboom, die zich aan het Maritiem Instituut van de UGent zal toeleggen op onderwijs, onderzoek en dienstverlening.

Prof. Notteboom heeft een zeer ruime internationale onderzoekervaring aan o.m. de Universiteit van Dalian (China), de maritieme universiteit bij uitstek, waar hij is aangesteld als Foreign Expert/Professor aan het Transportation Management College. In april 2015 verkreeg Theo Notteboom de ‘High-end Foreign Expert’ status van de Chinese State Administration of Foreign Expert Affairs.

Deze maritieme expert is tevens gastprofessor aan de World Maritime University in Malmö (Zweden) en MPA Visiting Professor in Port Management aan de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore.

Prof. Notteboom zal niet enkel een grote aanwinst zijn voor het onderwijs en onderzoek aan de UGent, maar kan tevens een schakel worden in de samenwerking tussen het Maritiem Instituut van de UGent en diverse buitenlandse maritieme universiteiten.

Contactgegevens en Bibliografie Theo Notteboom