The law of nations in the Long 18th century

Voor wie
Medewerkers
Wanneer
18-05-2017 12:00 tot 19-05-2017 16:00
Waar
Parijs
Voertaal
Engels
Door wie
Frederik Dhondt
Contact
Frederik.Dhondt@UGent.be
Website
http://esclh.blogspot.be/2017/03/conference-training-ideas-and-practice.html
Voeg toe aan mijn agenda

Wortels van het internationaal recht en de verschillende concepten gerelateerd aan het volkerenrecht in 18de-eeuwse Europese diplomatieke bronnen.

Deze conferentie onderzoekt de wortels van het internationaal recht en de verschillende concepten gerelateerd aan het volkerenrecht in 18de-eeuwse Europese diplomatieke bronnen. Op welke manier maakte de diplomatieke wereld gebruik van het internationale recht en welke zijn de sociale en culturele aspecten waarbinnen dit zich afspeelde?
De relatie tussen diplomatie en volkerenrecht is op zijn minst ambigu te noemen. Enerzijds lijkt het volkerenrecht een product van filosofische concepten en diplomatieke praktijken. Anderzijds vereist het diplomatieke spel meer dan juridische principes. Een diepgaande analyse van de diplomatieke praktijk toont impliciete regels en juridische argumenten zijn slecht een bepaald aspect binnen deze microkosmos waarin geopolitieke belangen een grote rol spelen.
Deze conferentie gaat op zoek naar de wisselwerking tussen de theorieën van het volkerenrecht en de diplomatieke praktijk en roept daarvoor jonge rechtshistorici en historici van de politieke geschiedenis binnen Europa op om drie verschillende aspecten te bekijken: de opleiding van diplomaten; de circulatie van ideeën en diplomatieke netwerken en de verandering in het diplomatieke veld.
Het definitieve programma is bekend.