TPR-Wisselleerstoel toegekend aan Wannes Vandenbussche

(10-08-2022) TPR-wisselleerstoel voor Wannes Vandenbussche aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van Universiteit Leiden gedurende het academiejaar 2022-2023.

Het Belgische tijdschrift voor privaatrecht (TPR) heeft aan prof. dr. Wannes Vandenbussche de TPR-wisselleerstoel toegekend aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van Universiteit Leiden. Gedurende het academiejaar 2022-2023 zal prof. Vandenbussche er onder meer verschillende colleges verzorgen in het mastervak burgerlijk procesrecht en een bijdrage leveren aan het practicum. Prof. Bart Krans treedt op als ontvangende collega.

Sinds 1999 kent het Tijdschrift voor Privaatrecht jaarlijks twee Belgisch-Nederlandse Wisselleerstoelen toe. Om de twee jaar laat het aan Belgische academici toe om in résidence te verblijven Nederland, en om de twee jaar andersom. Prof. Vandenbussche zal gedurende de looptijd van de leerstoel rechtsvergelijkend onderzoek doen naar de Europeanisering van het bewijsrecht. Hij zal zijn verblijf in het late voorjaar afsluiten met een plechtige oratie.