Lezing Bert Leuridan : 'Waarom causaliteit een moeras is".

(11-05-2017)

CONSEQUENT – het netwerk van vrije wilsceptici – organiseert op geregelde tijdstippen activiteiten over thema’s die nauw verbonden zijn met het al dan niet bestaan van de vrije wil en de gevolgen die dit heeft voor maatschappij en individu, zoals discussienamiddagen, lezingen, conferenties, boekvoorstellingen, etc.

De kick-off van deze denktank heeft plaats op zondag 21 mei 2017 om 11u in de Facultaire Raadzaal van de Faculteit Rechten en Criminologie van de Universiteit Gent met een lezing van :

BERT LEURIDAN (Universiteit Antwerpen)

Waarom causaliteit een moeras is.

De Amerikaanse filosoof Peter van Inwagen schreef ooit: “Causality is a morass in which I for one refuse to set a foot. Or not unless I am pushed.”  Vrije wilsceptici kunnen niet anders dan dit avontuur aangaan. Het beginsel van causaliteit – alles heeft een oorzaak – is een veelgehoorde reden om de vrije wil af te wijzen. We doen dit echter met een ervaren gids die dit gevaarlijke terrein als zijn broekzak kent. Zelf is hij een agnost op het vlak van vrije wil, maar over causaliteit heeft hij een heldere visie. De lezing van Bert Leuridan is meteen de kick off activiteit van onze denktank. Na afloop bieden we een drankje aan.

Plaats en tijdstip :

Inkom is gratis maar registratie van komst is verplicht [inschrijven]

Lees meer artikels over: