Rondetafel over GDPR en kinderrechten

Door wie
Eva Lievens
e.lievens@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

'Beter internet voor kinderen' is op 23 juni de inzet van de rondetafelgesprekken die het Europees Schoolnet organiseert in samenwerking met UGent en KU Leuven.

Internationale Rondetafel "The General Data Protection Regulation and children’s rights: questions and answers for legislators, DPAs, industry, education stakeholders and civil society"

Op 23 juni organiseert Eva Lievens, samen met European Schoolnet en KU Leuven, een rondetafel in Brussel waar vertegenwoordigers van industrie, privacycommissies, ministeries, kinderrechtenorganisaties, NGOs en academici uit verschillende EU lidstaten en de Verenigde Staten van gedachten zullen wisselen over de impact van de Algemene Verordening Gegevensbescherming op kinderen en hun rechten.

Meer informatie is beschikbaar op https://www.betterinternetforkids.eu/web/portal/practice/awareness/detail?articleId=1953397.

Over dit onderwerp wordt onderzoek gedaan aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid in het kader van het project 'A children’s rights perspective on privacy and data protection in the digital age:a critical and forward-looking analysis of the General Data Protection Regulation and its implementation with respect to children and youth' (Bijzonder Onderzoeksfonds Universiteit Gent, 2017-2021).