International Conference 'Freedom Under Pressure'

Door wie
Karin Van Peteghem
freedomunderpressure@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

De faculteit viert in 2017 haar 200-jarig bestaan en organiseert in het kader daarvan de internationale conferentie 'Freedom Under Pressure' op 7 en 8 december 2017.

Ter gelegenheid van haar 200ste verjaardag, organiseert de Faculteit Recht & Criminologie een internationale conferentie op 7 en 8 december 2017, onder het overkoepelende thema “Freedom under Pressure”.

Een aantal disruptieve factoren en gebeurtenissen, waaronder  technologische evoluties, economische globalisering en internationale migratie zetten in toenemende mate beleidsmakers onder druk om de in fundamentele rechten en vrijheden vervatte waarborgen te herijken. Deze conferentie wil academici en praktizijnen uit diverse juridische disciplines samenbrengen om de rol van de onder druk gestelde fundamentele rechten en vrijheden te analyseren en bespreken.

De conferentie is opgebouwd rond 3 hoofdthema’s:

1. gegevensbescherming en eerbiediging van het privé-leven
  2. vrij verkeer in de Europese Unie
  3. algemeen belang en eigendomsbescherming

Bevestigde keynote sprekers zijn onder meer

• Rechter Alan Rosas (Hof van justitie EU)
  • Rechter Siofra O'Leary (Europees Hof voor de Rechten van de Mens)
  • Rechter James Crawford (Internationaal Gerechtshof)
  • Prof. Joe Cannataci (VN speciaal rapporteur over het recht op privacy)

Het gedetailleerde programma en de praktische details betreffende inschrijving zijn terug te vinden op de conferentiewebsite.

In naam van het organiserend comité, kijkt decaan Michel Tison er alvast naar uit alle deelnemers te mogen begroeten op deze conferentie, die de viering van de 200ste verjaardag van de faculteit afsluit.