22e Maritiem Symposium: Verander of verdwijn!

Wanneer
23-05-2018 van 09:00 tot 17:15
Waar
Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Gandaius Permanente Vorming
Contact
gpv@ugent.be
Website
http://www.law.ugent.be/gandaius/gpv/marsympo.html
Voeg toe aan mijn agenda

Het 22e Maritiem Symposium vindt plaats op woensdag 22 mei 2018 te Gent en focust op de veranderingen die op havens en scheepvaart af komen, zowel op ecologisch, technologisch, economisch en logistiek vlak.

22e Maritiem Symposium
"Verander of verdwijn: havens en scheepvaart in een disruptieve omgeving"

Logo Maritiem InstituutTen geleide

Klimaatverandering, verduurzaming, energietransitie, digitalisering, urban mining, nearshoring... We leven in een wereld van disrupties die ons huidig economisch bestel in vraag stellen. De kaarten van de toekomst worden vandaag geschud en nieuwe paden zullen bewandeld moeten worden. Dit biedt bedreigingen voor de ene, maar kansen voor de andere.

Havens en scheepvaart zijn hierop geen uitzondering en worden bovendien geconfronteerd met specifieke uitdagingen en ontwikkelingen. Die zullen in de komende jaren steeds meer hun stempel drukken op het reilen en zeilen in de maritieme sector. Wie nog zweert bij het kompas van het verleden, is morgen misschien wel het noorden kwijt.

Hoe ingrijpend zijn de veranderingen die op havens en scheepvaart afkomen? Hoe snel laten ze zich voelen? Hoe gaan overheden en ondernemingen daarmee om? En wat staat ons morgen nog te wachten?

Het 22ste Maritiem Symposium van het Maritiem Instituut van de Universiteit Gent maakt op woensdag 23 mei een stand van zaken op. Academici, onderzoekers, beleidsvoerders, havenverantwoordelijken, reders en bedrijfsmanagers buigen zich over ecologische, technologische, economische en logistieke disrupties en belichten die vanuit de praktijk. Sprekers met een helikoptervisie plaatsen het thema van het symposium in een ruimer daglicht.

Meer informatie & inschrijven