Nascholing bemiddeling: Een regeling over de erfrechten

13-03-2020 van 09:30 tot 12:30
Rode Zaal, Faculteit Recht en Criminologie, Universiteitstraat 4, 9000 Gent
Door wie
GPV
gpv@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Het nieuwe erfrecht biedt meer vrijheid, maar de verschillende actoren hebben ook nood aan (meer) bescherming. Deze nascholingssessie brengt (theoretische) duiding.

Aan de basis van het nieuwe erfrecht, vervat in de wet van 31 juli 2017, liggen enerzijds een roep om meer vrijheid in het maximaal bepalen van wie wat krijgt en anderzijds de veelzijdiger geworden samenleving. Naast het traditionele gezin hebben ook de partners, stiefkinderen, halfbroers en zussen nood aan bescherming.

Het nieuwe erfrecht maakt een onderlinge overeenkomst mogelijk tussen ouders en kinderen, zodat latere conflicten bij het openvallen van een nalatenschap kunnen worden vermeden.

Kan een bemiddelaar bij het tot stand komen van een erfrechtovereenkomst een rol spelen? Zeker en vast.

Deze nascholingssessie is louter theoretisch. Praktische oefeningen in deze materie komen aan bod in een aparte nascholingssessie.

Vind meer activiteiten: