UITGESTELD - Studienamiddag 'Estate Planning in een Belgisch-Nederlandse context'

Wanneer
18-03-2020 van 10:00 tot 15:00
Waar
Rode Zaal (2de verdieping in Vleugel C van de Campus Aula, Universiteitstraat 4, 9000 Gent)
Door wie
Gandaius Permanente Vorming
Contact
gpv@ugent.be
Website
https://www.ugent.be/re/nl/diensten/gandaius/activiteiten-gpv/200318-estateplanning.htm
Voeg toe aan mijn agenda

Op 18 maart 2020 stond een studienamiddag op het programma over de fiscale en onderliggende civielrechtelijke regels die de overdracht van een vermogen beheersen. Ten gevolge van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus wordt deze studiedag uitgesteld naar een later te bepalen datum.

Deze studiedag wordt uitgesteld naar een later te bepalen datum!

In deze samenwerking van 4 partneruniversiteiten gaat de aandacht naar grensoverschrijdende ‘estate planning’. Welke fiscale en onderliggende civielrechtelijke regels beheersen de overdracht van een vermogen, wanneer zowel Nederlandse, als Belgische aandachtspunten rijzen. Dit internationaal karakter kan enerzijds volgen uit de samenstelling van het vermogen (met zowel Belgische, als Nederlandse goederen), maar anderzijds ook uit de groep van potentiële begunstigden (met zowel Belgische, als Nederlandse rijksinwoners).

Het samenbrengen van Nederlandse en Belgische specialisten ter zake laat toe een grondige analyse te maken van het ideale vermogensbeheer met aandacht voor alle aspecten, inzake schenk- en successierechten. Hoe kan een optimale vruchtgebruikconstructie worden uiteengezet?  Welke clausules kunnen in schenkingen, testamenten of erfovereenkomsten nuttig worden aangewend? Welke beperkingen komen eventueel voort vanuit het huwelijksvermogensrecht? Wanneer biedt een dergelijk grensoverschrijdend karakter, naast eventuele bijkomende moeilijkheden, ook extra opportuniteiten voor een verdere fiscale optimalisatie?

Deze studiedag beoogt zowel een algemeen kader te bieden van beide fiscale rechtsstelsels, als een aantal typisch voorkomende praktijksituaties grondig uit te diepen, met aandacht voor alle relevante rechtsgebieden waarmee men rekening moet houden bij de ideale tax planning.

Inschrijven

Elektronisch inschrijvingsformulier

logo UGent: kleur (transparant)Maastricht University logo Radboud Universiteit logo Universiteit Hasselt logo