Studieavond 'Het nieuwe goederenrecht'

Gandaius Permanente Vorming
gpv@ugent.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

In een samenwerking met de andere Vlaamse universiteiten belichten de professoren Goederenrecht een toelichting op de nieuwe regels van Boek 3 in het nieuw Burgerlijk Wetboek.

De Wet van 4 februari 2020 heeft het goederenrecht grondig hervormd. Deze Wet voert een nieuw Boek 3 in het nieuw Burgerlijk Wetboek in. Alle regels inzake eigendom, mede-eigendom, vruchtgebruik, burenrelaties, erfpacht en opstal zijn hierdoor gewijzigd. Het gaat niet louter om een codificatie, maar ook om een grondige modernisering van het goederenrecht. De nieuwe regels treden in werking op 1 september 2021.

De professoren Goederenrecht van de Vlaamse Rechtsfaculteiten hebben de handen in elkaar geslagen om op deze studieavond de nieuwe regels zo praktijkgericht en helder mogelijk toe te lichten.

Deze studieavond is een must voor alle praktizijnen die actief zijn in het vermogensrecht, vastgoedrecht en ruimere privaatrecht.

In de andere Vlaamse universiteiten wordt de studieavond integraal herhaald: 8 september (Leuven), 29 september (Brussel), 1 oktober (Antwerpen) en 8 oktober (Kortrijk).

Deelname in Gent is enkel mogelijk via livestream.

INSCHRIJVEN

Elektronisch inschrijvingsformulier: Gent, 3/9/2021