Studieavond 'Het nieuwe bewijsrecht' - ENKEL via livestream

Wanneer
29-10-2020 van 17:00 tot 19:00
Waar
Auditorium NB III (Campus Aula) - ook via livestream
Door wie
Gandaius Academy
Contact
gpv@ugent.be
Website
https://www.ugent.be/re/nl/diensten/gandaius/activiteiten-gpv/201029-bewijsrecht.htm
Voeg toe aan mijn agenda

Het nieuwe bewijsrecht treedt op 1 november 2020 in werking; tijd voor een kort overzicht van de krachtlijnen ervan, enkele geselecteerde topics en de gevolgen van de nieuwe regels voor de oplossing van het geschil!

We staan aan de vooravond van een nieuw bewijsrecht. Op 1 november 2020 treedt de wet van 13 april 2019 tot invoeging van boek 8 "Bewijs" in het nieuwe Burgerlijk Wetboek in werking. Boek 8 brengt geen revolutie in het bewijsrecht teweeg, maar streeft er wel naar om de bewijsregels aan te passen aan de behoeften van de rechtszoekenden in de 21ste eeuw.

In het eerste deel van deze studieavond geeft Prof. Joke Baeck een overzicht van de krachtlijnen van boek 8 “Bewijs”. Dit boek bestaat uit drie hoofdstukken: een eerste hoofdstuk met algemene bepalingen, een tweede hoofdstuk over de toelaatbaarheid van de bewijsmiddelen en een derde hoofdstuk over de bewijsmiddelen zelf. Daarnaast gaat ook aandacht naar de toepassing in de tijd van de nieuwe bewijsregels.

In het tweede deel gaat Prof. Wannes Vandenbussche in op een aantal geselecteerde topics en de gevolgen van de nieuwe bewijsregels voor de oplossing van het geschil. Zo komen onder meer de verkoop van onroerend goed via digitale weg, de inning van een niet-geprotesteerde factuur en de afhandeling van een aansprakelijkheidsprocedure over de niet-naleving van een informatieplicht aan bod.

Al overtuigd? Schrijf dan in via onderstaand formulier!

Elektronisch inschrijvingsformulier