Lesdag 1 van Actualia familie(proces)recht

Congresservice Rechtsgeleerdheid KU Leuven
law.congresservice@kuleuven.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

De opleidingscyclus 'Actualia familie(proces)recht', georganiseerd naar aanleiding van de tweede editie van het Handboek Familieprocesrecht en het Wetboek Familierecht, start op 29 oktober te Gent.

Naar aanleiding van de publicatie van de tweede editie van het Handboek Familieprocesrecht en het Wetboek Familierecht organiseert de Vereniging voor Familierecht (V.Fam.) een opleidingscyclus in samenwerking tussen de vijf deelnemende rechtsfaculteiten.

De cyclus is gericht tot praktijkjuristen en academici in het familierecht, het familiaal vermogensrecht en het familieprocesrecht. Het biedt een opfrissing in de meest actuele ontwikkelingen van het familieprocesrecht en de bijhorende onderwerpen van het familierecht en het familiaal vermogensrecht.

Op deze eerste lesdag komende volgende thema's aan bod:

• Afstamming materieel- en procesrechtelijk bekeken - Gerd Verschelden (hoogleraar UGent)
  • De rechtspleging inzake echtscheiding o.g.v. onherstelbare ontwrichting van het huwelijk (EOO) - Annette Van Thienen (advocaat, praktijkassistent UGent)
  • Familie(proces)recht in een internationale context. Enkele IPR-vraagstukken - Jinske Verhellen (hoofddocent UGent)

Het volledige programma is te vinden op de opleidingssite (zie bovenaan), net als het inschrijvingsformulier.