Gandaius Voorsprongserie: Drugsgerelateerd onderzoek

Wanneer
05-12-2023 van 18:00 tot 20:00
Waar
online
Voertaal
Nederlands
Door wie
Gandaius Academy
Contact
gandaius@ugent.be
Website
https://gandaiusacademy.ugent.be/programma/drugsgerelateerd-onderzoek

Deze Voorsprong-serie trakteert ons op vier interessante drugsgerelateerde onderzoeken van jonge onderzoekers aan onze faculteit: Sophia De Seranno, Marjolein De Pau, Marthe Ongenaert en Eva Blomme.

In deze Voorsprong-serie komen vier interessante drugsgerelateerde onderzoeken van jonge onderzoekers aan onze faculteit aan bod: Sophia De Seranno buigt zich over een netwerkanalyse van de synthetische drugsmarkt in België; Marjolein De Pau heeft het over drugshulpverlening in de gevangenis; Marthe Ongenaert informeert ons over de opkomende legale cannabisindustrie, en Eva Blomme vertelt ons meer over drugsbeleid op papier versus drugsbeleid in de praktijk. Na de uiteenzettingen is er gelegenheid tot vraagstelling.

Programma

18.00-18.30: It is not about what you know, but who you know: Een netwerkanalyse van de synthetische drugsmarkt in België (Sophia De Seranno)

18.30-19.00: Drugshulpverlening in de gevangenis: Welke richting moeten we uit? (Marjolein De Pau)

19.00-19.30: De opkomende legale cannabisindustrie: schadelijke bedrijfspraktijken aan de horizon? (Marthe Ongenaert)

19.30-20.00: Het Belgisch drugsbeleid geëvalueerd: drugsbeleid op papier versus drugsbeleid in de praktijk (Eva Blomme)

20.00 - Gelegenheid tot vraagstelling

Gandaius Voorsprong

Onder het label “Gandaius Voorsprong-serie” geven wij graag het woord aan nieuwere namen in de onderzoekswereld, met name aan (jonge) onderzoekers van de faculteit Recht en Criminologie. Zij delen de resultaten van inzichten die ze opdeden in het kader van hun lopend doctoraatsonderzoek, met bijzondere aandacht voor de praktische toepassing ervan in het werkveld. 

Registreer online