Studienamiddag- Actuele tendensen in het insolventie- en zekerheidsrecht

19-06-2018 van 13:00 tot 17:00
Waar
VAC GENT – Virginie Lovelinggebouw – Auditorium - Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent
opleidingen@diekeure.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

De inwerkingtreding van de nieuwe Pandwet en het nieuwe insolventierecht uit Boek XX WER zorgen voor een grondige hertekening van het insolventielandschap. Ondertussen blijven de uitdagingen in het insolventierecht voor niet-ondernemingen groot.

Actuele tendensen in het insolventie- en zekerheidsrecht

» studienamiddag dinsdag 19 juni 2018 te Gent

Het Tijdschrift voor insolventie- en beslagrecht (TIBR) is een nieuw Belgisch tijdschrift dat de absolute referentie wil zijn op het vlak van het faillissements- en reorganisatierecht, de collectieve schuldenregeling, het beslag- en executierecht en het zekerheidsrecht.

De lancering van het nieuwe tijdschrift komt er - niet toevallig - op een scharniermoment voor het insolventierecht in de ruime zin. De inwerkingtreding van de nieuwe Pandwet en het nieuwe insolventierecht uit Boek XX WER zorgen voor een grondige hertekening van het insolventielandschap. Ondertussen blijven de uitdagingen in het insolventierecht voor niet-ondernemingen groot.

Deze studienamiddag wil, trouw aan de filosofie van het tijdschrift, een actuele dwarsdoorsnede bieden van het insolventierecht voor ondernemingen en consumenten na alle wijzigingen. Volgende sessies staan op het programma:

• 13u.00 - 13u.30: Onthaal deelnemers met koffie en thee
  • 13u.30 - 13u.50: Verwelkoming en voorstelling TIBR door Diederik Bruloot, Docent bij Instituut Financieel Recht UGent, Lid kernredactie TIBR
  • 13u.50 - 14u.30: Sessie 1: De Collectieve Schuldenregeling. Een sociologische reflectie over noden, spanningen enpercepties door Elias Storms, Mandaatassistent en doctoraal onderzoeker Departement Sociologie, Universiteit Antwerpen, onderzoeksgroep OASeS, Bertel De Groote, Hoofddocent UGent, Lid kernredactie TIBR en Jo VanCampenhout, Advocaat
  • 14u.30 - 15u.10: Sessie 2: Positie van (gewaarborgde) schuldeisers vanuit het perspectief van de Pandwet en het nieuwe Boek XX WER door Dr. Roel Fransis, Advocaat balie Brussel (partner Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick),Vrijwillig wetenschappelijk medewerker Instituut voor Handels- en Insolventierecht KU Leuven, Lid kernredactie TIBR
  • 15u.10 - 15u.30: Pauze met koffie en thee
  • 15u.30 - 16u.10: Sessie 3: Boek XX: Capita selecta door Joris J. De Smet, Advocaat, Plaatsvervangend raadsheer hof van beroep Gent, Dominique De Marez, Advocaat, Gastdocent KULeuven, campus Brussel en Matthias Gesquière, Advocaat, Gastprofessor Vrije Universiteit Brussel
  • 16u.10 - 17u.00: Paneldebat met vertegenwoordigers van de verschillende belangengroepen: Tom Boedts (General Counsel & Director Legal and Risk Related Affairs Febelfin), Michael De Roover (Partner PWC), Mehdi Koocheki (Adviseur Dienst Ondernemingen ABVV), Philippe Lambrecht (Secretaris generaal VBO) en Hanne Onraedt (Jurist Dyzo)
  • 17u.00: Slotdrink

» Klik hier voor meer info, het programma en om u in te schrijven.