Minnelijke invordering van consumentenschulden

Wanneer
15-03-2023 van 11:30 tot 13:00
Waar
Auditorium H (Blauwe Zaal), Campus Aula, Universiteitstraat 4, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Gandaius Academy
Contact
gandaius@ugent.be
Website
https://gandaiusacademy.ugent.be/programma/rechtsdomeinen/2022-2023/consumentenschulden

Op 15 maart 2023 is het 'World Consumers Rights Day'. Gandaius Academy wil dit graag onder de aandacht brengen met een lunchlezing rond de minnelijke invordering van consumentenschulden.

Prof. dr. Reinhard Steennot belicht de klassieke principes van deze delicate invordering alsook de nieuwe ontwikkelingen. Consumenten worden vaak aangezet tot betaling  van onbetaalde schulden buiten een uitvoerbare titel om. Zowel de schuldenaar-consument als de schuldeiser heeft in deze minnelijke fase rechten en plichten. De Wet van 20 december 2002 betreffende de minnelijke invordering van schulden van de consument is een jong twintigjarig basis-instrument dat het spanningsveld tussen de betrokken partijen, tussen de beroepsbeoefenaars in deze juridische setting, en tussen de partijen en de beroepsbeoefenaars onderling, in evenwicht probeert te houden. Dit is geen gemakkelijke oefening waaraan u hopelijk op 15 maart aanstaande zal deelnemen.

This is the day

Met het label "This is the Day" viert Gandaius op eigenzinnige wijze wereldwijde themadagen. Deze lezingen belichten steeds een actueel onderwerp, voor een breed publiek en worden begeleid door een lichte lunch.

Programma

  • 11:30 - 12:30 uur: Lezing
  • 12:30 - 13:00 uur: Vragenronde en lichte lunch
Registreer online