Gastcollege Sportrecht: Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer (29/3/2017)

(27-03-2017) De 'sportadvocaten' Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer geven een kritische beschouwing bij een aantal actuele topics uit het sportrecht, tijdens een gastcollege op 29 maart.

De les 'Sportrecht' van 29 maart 2017 (in auditorium C) wordt opgeluisterd door een gastcollege door twee gerenommeerde sprekers: Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer. Vanuit hun praktijkervaring als 'sportadvocaat' geven zij een kritische beschouwing bij een aantal actuele topics uit het sportrecht.

Johnny Maeschalck is advocaat bij de Balie te Brussel en professor sportrecht aan de VUB. Hij is licentiaat in de rechten (Leuven, 1975) en licentiaat in de criminologische wetenschappen (Brussel, 1976). Sedert 1975 verdedigt hij de belangen van de sporter. Hij is onder meer auteur van 'Je rechten als sportbeoefenaar', werkte mee aan de 'Sportcodex' en de 'Sportrechtspraak', en is co-auteur van het boek 'Sportrecht'.

Kristof De Saedeleer is een gewezen profvoetballer. Hij behaalde zijn diploma van licentiaat in de rechten (Gent, 2002) en een bijzondere opleiding in het milieurecht (Gent, 2003). Sinds 2003 is hij als advocaat ingeschreven aan de Balie te Brussel. Vanaf dan behandelt hij met Mr. Maeschalck de sportdossiers van het kantoor. Hij werkte ook mee aan de 'Sportrechtspraak' en is co-auteur van het boek 'Sportrecht'.