Wie worden de opvolgers van Anne De Paepe en Freddy Mortier?

(31-03-2017) De eerste ronde voor de rectorverkiezingen aan de UGent is er al over een paar weken. Tijd om de kandidaten en hun programma's nog eens te bekijken.

Deze verkiezingen zijn historisch!

De rector- en vicerectorverkiezingen van 2017 zijn nu al historisch: voor het eerst kunnen ALLE personeelsleden en ALLE studenten stemmen.

En ook in tegenstelling tot voorgaande verkiezingen wordt er nu gestemd op duo's: een kandidaat-rector én tegelijkertijd een kandidaat-vicerector.

Maar wie zijn nu eigenlijk de kandidaten?

Er zijn twee kandidatenduo's: enerzijds Rik Van de Walle (kandidaat-rector) en Mieke Van Herreweghe (kandidaat-vicerector), anderzijds Guido Van Huylenbroeck (kandidaat-rector) en Sarah De Saeger (kandidaat-vicerector).

Beiden hebben de voorbije weken een informatiebijeenkomst georganiseerd op de faculteit. Maar daarop konden ze natuurlijk maar enkele aspecten van hun volledige programma toelichten.

Meer informatie over (de procedure van) de verkiezingen

Lees meer artikels over: