Pleitwedstrijd NautaDutilh: nipte ereplaatsen voor Gentse rechtenstudenten

Davina Simons en David Dendoncker (vergrote weergave)

Davina Simons en David Dendoncker

(29-03-2018) Twee rechtenstudenten grijpen nipt naast de eerste plaats op de interuniversitaire pleitwedstrijd NautaDutilh.

Op vrijdag 23 maart 2018 organiseerde NautaDutilh voor de tiende keer haar interuniversitaire pleitwedstrijd in het Montesquieugebouw te Brussel. De opzet van deze wedstrijd was een casus te bepleiten als eiser of verweerder.

Tijdens deze prestigieuze wedstrijd mogen twintig studenten van de KU Leuven, de VUB en de Universiteiten van Gent, Antwerpen en Hasselt de degens met elkaar kDavid Dendonckerruisen in het Brusselse justitiepaleis. Studenten David Dendoncker en Davina Simons, resp. 1e master rechten en 2e master rechten aan de Universiteit Gent, haalden de finale samen met de 4 andere beste pleiters.

David Dendoncker eindigde nipt tweede op slechts 1 punt van de winnaar, het kleinste verschil ooit in de geschiedenis van de NautaDutilh pleitwedstrijden. Zo greep David dus net naast zijn derde overwinning voor de Universiteit Gent (na eerdere overwinning van de internationale interuniversitaire Thorbecke pleitwedstrijd, editie 2017 te Leiden, waardoor de wisselbeker terug mee mocht naar Gent en de Assisen pleitwedstrijd te Gent van 2017).

Davina SimonsDavina Simons eindigde op de derde plaats, op luttele punten van de winnaar. Davina won eerder dit jaar al de pleitwedstrijd assisen op de faculteit, in haar eerste optreden in een pleitwedstrijd.