Rethink Law - Think Legal Tech

(04-10-2019) Op 16 oktober, van 18 tot 20u, organiseert de Faculteit Recht & Criminologie, samen met Durf Ondernemen, ‘Rethink Law - Think Legal Tech’.

Rethink Law - Think Legal Tech

Rethink Law – Think Legal Tech is een inspiratie-event voor studenten, legal professionals en academici dat de reflectie wil voeden rond de rol van (informatie)technologie voor de toekomst van de rechtsbeoefening, gezien vanuit zowel het legal als het tech-perspectief.

Tijdens het event zullen Louis Jonckheere (Showpad) en Jeroen De Man (De Groote De Man advocaten) hun inspirerende ervaringen als juristen/ondernemers delen, en hun licht laten schijnen op de vaardigheden die nodig zijn om de brug te slaan tussen recht en (informatie)technologie.

Aansluitend volgt een panelgesprek waarin verschillende juridische ‘beroepsbeoefenaars’ vanuit hun perspectief het potentieel en het belang van (informatie)technologie voor hun activiteiten zullen toelichten. Het panelgesprek zal volgende sprekers aan het woord laten: Steven Debrauwere (Co-Founder Contractify), Geneviève Vanderstichele (Kamervoorzitter Hof van beroep te Gent/ Onderzoeker Oxford University), prof. Eva Lievens (docent Recht & Technologie, Faculteit Recht & Criminologie) en Lisse Van Acker (deelnemer 1e UGent Legal Techathon). Moderator is prof. Michel Tison (decaan, faculteit Recht & Criminologie).

Aansluitend bieden we u graag een receptie aan.

We kijken ernaar uit u op Rethink Law – Think Legal Tech te kunnen verwelkomen. De deelname is kosteloos, maar registratie is noodzakelijk.

• Registratie
  • Datum: woensdag 16 oktober 2019, 18.00 uur
  • Plaats: Academieraadzaal, Voldersstraat 9

2de Gent Legal Techaton

Rethink Law – Think Legal Tech vormt eveneens de lancering van de 2e UGent Legal Techathon (15 tot 17 november 2019). Tijdens deze techathon zullen een 25-tal studenten uit de master rechten en opleidingen  ingenieurswetenschappen/IT en economie in gemengde teams werken aan een proof of concept van een door hen geïdentificeerd legal tech vraagstuk. Inschrijvingen voor de Legal Techathon worden geopend op 16 oktober.