Programma Thorbecke-uitwisseling is bekend

(04-04-2017) In de marge van het jaarlijkse Thorbeckecollege staan er altijd een aantal andere activiteiten gepland, zoals een pleitwedstrijd voor studenten en een PhD-sessie. Zo ook dit jaar.

Tom Vander BekenOp vrijdag 21 april 2017 vindt in Leiden het jaarlijkse Thorbeckecollege plaats, ditmaal al voor de 41ste keer. Het thema van deze editie is 'gevangenisrecht'.

Prof. dr. Tom Vander Beken brengt het 41ste Thorbeckecollege, getiteld 'Toezicht op detentie. Achtergronden, internationale en nationale evoluties'.

Naast het Thorbeckecollege zijn er ook een aantal andere activiteiten gepland, waaronder een PhD-sessie en een pleitwedstrijd voor studenten.

Randactiviteiten

PhD-sessie rond het thema 'detentie'

Vanuit beide rechtsfaculteiten worden enkele onderzoeksbevindingen voorgesteld. De UGent'ers zijn:

• Aurélia Bijnens: Glocale gevangenissen in landen in transitie: de objectieven van de vrijheidsbeneming in Bosnië-Herzegovina en Kosovo.
  • Cédric De Koker: Vrijheidsbeneming tijdens vredesmissies.
  • Ciska Wittouck: Procedurele rechtvaardigheid en wetsovertreders met een psychiatrische problematiek.
  • Louis Favril: Suïcide tijdens detentie. criminologie.
  • Rebecca Deruiter: Detentiecondities in een kosmopolitisch Europa.
  • Vincent Eechaudt: De rol van nationale toezichtinstanties ter preventie van foltering in Europese gevangenissen.

Moderatoren: prof. dr. Joanne van der Leun (ULeiden) en prof. dr. Tom Vander Beken (UGent)

Pleitwedstrijd studenten Leiden - Gent

Juryvoorzitter: prof. mr. dr. Pauline Schuyt

Volledige programma van de Thorbecke-uitwisseling