Mensenrechten door een COVID-bril (Francqui-leerstoel voor prof. Eva Brems)

(29-01-2021) Prof. Eva Brems van onze faculteit bekleedt in 2021 een Francqui-leerstoel aan de aan de Université Saint Louis Bruxelles.

Prof. Brems geeft er een reeks lessen over mensenrechten in covid-tijden. Het doel van een Franqui-leerstoel is expliciet om verspreiding in de hand te werken. Kennisverspreiding welteverstaan. Deze samenwerking tussen universiteiten draagt daaraan bij.

Bij een Francqui-leerstoel nodigt een Belgische universiteit een gereputeerde professor van een andere universiteit uit. Die geeft dan een lessenreeks aan de gast-universiteit. De lessenreeks is een aanvulling op het gewone onderwijs.

Het is de Francqui-stichting die dat financiert. Daarmee stimuleert de stichting waardevolle uitwisseling tussen Belgische universiteiten.

Francqui-leerstoel Eva Brems

Inaugurale les (in het Frans)

Maandag 22 februari om 18u

“Les droits humains à la lumière de la pandémie du COVID-19”

Deze inaugurale les vindt online plaats. Inschrijving is verplicht.

Vervolg van de lessenreeks (in het Engels)

(de corona-situatie zal uitwijzen wat online moet en wat als fysieke les kan).

Donderdag 11 maart - 18h-20h

When the masks come off: how the corona-measures throw a new light on minority religious rights

Woensdag 17 maart- 19h15-21h15

Policy bias as a COVID side-effect: prioritizing the rights of the most vulnerable groups