Christophe Vandeviver verkozen tot lid van de Jonge Academie

(15-02-2019) De Jonge Academie heeft Dr. Christoph Vandeviver verkozen als één van haar 11 nieuwe leden voor een mandaat van 5 jaar.

De Jonge Academie heeft 11 nieuwe leden verkozen voor een mandaat van 5 jaar. Dr. Christoph Vandeviver mag zich voortaan, als één van de 3 nieuwe leden vanuit UGent, ook hiertoe rekenen.
De Jonge academie is een interdisciplinaire en interuniversitaire ontmoetingsplaats van jonge toponderzoekers en –kunstenaars met een eigen kijk op wetenschap, maatschappij, kunst en beleid.
Het lidmaatschap vormt voor Christophe Vandeviver een mooie erkenning van zijn onderzoek. Christophe onderzoekt hoe en waar crimineel gedrag gepleegd wordt en welke lessen daaruit getrokken kunnen worden om criminaliteit te voorkomen, met focus op spreiding van criminaliteit en criminaliteitscontrole in tijd en ruimte. Hij combineert daartoe kennis en methoden uit de criminologie, geografie, gedragsecologie en gezondheidswetenschappen.

De nieuwe leden van de Jonge academie worden op 12 maart 2019 plechtig geïnaugureerd in het Paleis der Academiën in Brussel.

 

Lees meer via: http://jongeacademie.be/nieuwe-leden-2019/