Tine Destrooper verkozen als nieuw lid van De Jonge Academie

(13-02-2020) De Jonge Academie heeft twaalf nieuwe leden verkozen. Prof. Tine Destrooper, sedert oktober 2018 als onderzoeksprofessor verbonden aan de faculteit Recht en Criminologie, is één van de laureaten.

Tine Destrooper onderzoekt hoe maatschappijen kunnen omgaan met de erfenis van gewelddadig conflict en grootschalige mensenrechtenschendingen, en kijkt specifiek naar de vraag welke rol slachtoffers kunnen spelen in het opzetten van tribunalen, waarheidscommissies en andere mechanismen om een terugkeer van het conflict te vermijden

De Jonge Academie is een interdisciplinaire en interuniversitaire ontmoetingsplaats van jonge toponderzoekers en -kunstenaars met een eigen kijk op wetenschap, maatschappij, kunst en beleid. Via standpunten, opinies en evenementen over actuele thema’s wil zij bijdragen aan de publieke beeldvorming over wetenschap en aan het debat over wetenschapsbeleid, specifiek vanuit het perspectief van de jonge academicus en kunstenaar. De nieuwe leden zijn lid van 1 april 2020 tot 31 maart 2025.

Wie Tine Destrooper en de overige nieuwe leden van de Jonge Academie persoonlijk wil feliciteren, kan zich inschrijven voor de inauguratie die zal plaatsvinden op vrijdag 20 maart om 14 uur in het Paleis der Academiën in Brussel.

Lees meer artikels over: