Eerste UGent Legal Techathon: Tech Solutions for Legal Problems

(26-09-2018) Studenten rechten en studenten ingenieurswetenschappen en ICT zoeken van 9 tot 11 november 2018 naar technologische oplossingen voor juridische problemen in de eerste UGent Techathon.

De Universiteit Gent kondigt met trots de eerste UGent Legal Techathon aan. Deze unieke tweedaagse ‘hackathon’ brengt studenten rechten en studenten ingenieurswetenschappen en ICT samen in teams die de uitdaging aangaan om technologische oplossingen voor juridische problemen te vinden.

De ‘legal techathon’ (een samensmelting van ‘legal tech’ en ‘hackathon’) wil studenten met verschillende achtergronden stimuleren om hun knowhow en creativiteit te combineren, zodat juridische en technologische problemen een innovatieve oplossing krijgen.

De aftrap van de legal techathon wordt op vrijdag 9 november gegeven met een publiek openingsevent. Binnen een tijdspanne van 36 uren evolueren de teams van probleemstelling naar ‘proof of concept’ met de hulp van ervaren coaches. Op zondag pitchen de teams hun concept aan een vakjury.

Het winnende team gaat naar huis met een geldprijs van 2.500 euro. De prijs wordt uitgereikt door het Gentse advocatenkantoor De Groote – De Man, dat de 2017 Financial Times Innovative Lawyers Award in de wacht sleepte.

Bovendien krijgt het winnende team toegang tot de ‘pitch round’ van het prestigieuze start-up acceleratorprogramma The Birdhouse. Dit biedt de teamleden de mogelijkheid om hun gelauwerd legal tech idee verder te ontwikkelen.

De UGent Legal Techathon is een samenwerking tussen de faculteit Rechten en Criminologie (prof. Michel Tison, prof. Eva Lievens en Dhr. Carl Vander Maelen), de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur (dr. Ir. Femke De Backere) en Ghent Design Factory (ir. Jolien Coenraets), in samenwerking met Mr. Jeroen De Man (advocatenkantoor De Groote – De Man).

Meer details over de UGent Legal Techathon vind je op de website: http://www.ghentdesignfactory.be/legaltechathon/