‘Nieuwe NAVO. Nu nog beter!’

(03-12-2020) Redt een simpele slogan de NAVO (Noord-Atlantische Verdragsorganisatie)? Op 7 december geeft NAVO-ambassadeur Pascal Heyman zijn visie bij een ‘nieuwe NAVO’ tijdens een open gastles.

Meer dan met een slogan is de NAVO bezig met echte verandering. Pascal Heyman is de permanente vertegenwoordiger van België in de NAVO. Hij is op 7 december te gast voor de studenten van onze internationale LLM-opleidingen. Na de gastles is er tijd voor debat en vragen. Dit online-event staat open voor iedereen in en buiten de UGent.

Sommigen roepen al dat de NAVO overbodig is. Feit is dat de NAVO, als product van de koude oorlog, in een ander tijdperk is gekomen. Sinds de start in 1949 wordt de NAVO beschouwd als de meest succesvolle militaire alliantie. Maar hoe zit dat vandaag?

• Is de NAVO aangepast aan de uitdagingen van vandaag?
  • Landen re-nationaliseren hun defensie-politiek.
  • Europa zoekt naar een eigen extern veiligheidsbeleid. En ook buiten Europa zijn er die vinden dat de EU haar eigen boontjes moet doppen

In elk geval: de machtsverhoudingen anno 2020 zijn heel wat anders dan in 1949.

Luister en stel je vragen

Studenten uit de hele wereld volgen aan de faculteit Rechten en Criminologie 1 van onze 3 internationale LLM-opleidingen. Ze krijgen niet alleen les van onze eigen experten. Regelmatig komen vooraanstaande gastsprekers langs. Deze sessie met de Belgische NAVO-ambassadeur is toegankelijk voor iedereen.

• Maandag 7 December 2020
  • Van 15u tot 16u30
  • In het Engels
  • Online
  • Title of the lecture:  “If NATO did not exist, would we have to invent it?"
  • Door Pascal Heyman, Permanent vertegenwoordiger van België bij de NAVO.
  • Deelname is gratis na registratie. Daarvoor mail je naar Berezhna@UGent.be. Nadien krijg je de link naar de meeting.