Gentse toekomstige pleiters scoren goed in gereputeerde pleitwedstrijd

(04-06-2021) Een team Gentse studenten haalde knappe resultaten op de internationale Pax Moot Court.

We het goed kan uitleggen, krijgt het meer dan eens te horen: ‘Jij moet advocaat worden’. En ja pleiten hoort bij de advocatuur zoals Bonnie bij Clyde. Om dat pleiten te oefenen nemen onze studenten deel aan meerdere pleitwedstrijden. Een team van onze faculteit scoorde zeer goed op de gereputeerde internationale PAX Moot Court 2020-2021.

Het Gentse team bestond uit Masterstudenten Wouter De Vos, Hannah Osaer, Kaat Overmeire, Anke Vander Elst, Lotte Cools en Ruben Merckx.

Tweede en derde plaats

In de schriftelijke rondes behaalden de studenten een welverdiende 2den 3de plaats.  In de mondelinge rondes eindigden ze in de top 10. Het winnende team kwam van de Singapore Management University. De individuele prijs voor de beste pleiter was voor een student van Oxford University.

De PAX Moot is een internationale pleitwedstrijd over het internationaal privaatrecht.  De casus betrof een dispuut omtrent de ontwikkeling en verspreiding van een vaccin tegen het SARS-Cov-2 virus. Dit jaar hadden de vragen o.a. betrekking op de litispendentie met derdelanden en op de regels met betrekking tot de erkenning en tenuitvoerlegging van bewarende maatregelen.