Mark Delanote verkozen tot Tax Professional of the Year

(26-05-2023) Na een stemming door de jury, een online voting en een laatste stemming op het uitreikingsevent op 25 mei 2023 werd duidelijk wie de Tax Professional of the Year is: professor fiscaal recht Mark Delanote.

Als expert fiscaal recht en gespecialiseerd in fiscale procedure, optimalisatie en vermogensplanning coördineerde Mark Delanote de blauwdruk van Minister van Financiën Vincent Van Peteghem voor een fiscaal hervormingsplan. Aan de basis van de plan lag een doorgedreven analyse. Volgens de jury zullen de resultaten hiervan ongetwijfeld zorgen voor een nieuw evenwicht tussen efficiëntie en billijkheid in de fiscaliteit.

De jury: 'Ongeacht het feit of de fiscale hervorming er al dan niet komt, heeft professor Delanote via een zeer grondige analyse bijgedragen tot het blootleggen van de structurele onevenwichtigheden die de fiscaliteit in België vandaag kenmerken'.

Waardering voor positieve verandering

Meteen na de uitreiking reageerde Mark Delanote ontzettend tevreden met de prijs. "Ik heb het genoegen gehad om mijn medekandidaten Jean en Sabrina te ontmoeten en dat zijn fantastische mensen. Ik had het hen dus zeker ook gegund. Maar natuurlijk ben ik zeer blij met deze award van Tax Professional of the Year. De opdracht die ik kreeg voor het hervormingsplan kwam van de FOD Financiën maar ook heel veel academici aan universiteiten hebben meegewerkt. Dus ik wil ook zeker de award aan hen opdragen. Het is voor mij ook een erkenning voor mijn bedoeling om een positieve verandering teweeg te brengen in de fiscaliteit. Een verandering voor meer efficiëntie."

Meer informatie