Samen Onderwijs (S)maken: Lunch&Learn met Prof. Dr. Wendy De Bondt

Studenten
08-09-2021 van 12:00 tot 13:00
LLM-lokaal (Campus Aula, 06.02 - Universiteitstraat - Oude School)
Door wie
Jannie Noppe
jannie.noppe@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Interesse in hoe Prof. dr. Wendy De Bondt haar Ufora-cursus Materieel Strafrecht opbouwt en structureert? Kom naar ons nieuw onderwijsprofessionaliseringsinitiatief!

Met oog op het nieuwe academiejaar, waarin we hopelijk terug meer kunnen samenkomen en leren op de faculteit, lanceren we graag ook een nieuw facultair initiatief voor onderwijsprofessionalisering: Samen Onderwijs (S)maken.
In deze lunch & learn-formule krijg je naast een broodje telkens een good practice voorgeschoteld van binnen of buiten de faculteit. Praten met je mond vol mag voor één keer, want we voorzien ook ruim de tijd voor uitwisseling van ideeën en vragen.
En voor de echte enthousiastelingen is er aansluitend een vrijblijvend werkmomentje (telkens van 13u-14u) om, met onze ondersteuning, meteen aan de slag te gaan ifv je eigen opleidingsonderdeel.

Onze eerste editie gaat door op woensdag 8 september, om 12u.
In deze sessie zal Prof. Wendy De Bondt toelichten hoe zij haar Ufora-cursus Materieel Strafrecht opbouwt en structureert. In een context van meer en meer blended leren, moeten studenten zich een weg zoeken doorheen zowel online als offline content. Corona heeft ervoor gezorgd dat we Ufora volop zijn gaan inzetten als digitaal onderwijsplatform. Allerhande online content wordt via Ufora aangeboden (denk aan lesopnames, powerpoints, kennisclips, online opdrachten, tests, etc.). Studenten worden overspoeld met leermateriaal maar zien soms het bos door de bomen niet meer en pikken minder gemakkelijk de samenhang op tussen de verschillende elementen. In deze sessie willen we een aantal tips & tricks meegeven over hoe je studenten makkelijk hun weg kan doen vinden in je Ufora-cursus (vb. een thematisch opbouw, gebruik van interne links, goed gebruik van aankondigingen, etc.). We gaan in deze lunch & learn niet in op andere Ufora-tools zoals Tests, Opdrachten, etc.

We willen dit moment ook aangrijpen om elkaar nog eens fysiek terug te zien, en nodigen jullie hiervoor dus graag uit op de faculteit. De sessie zal doorgaan in het LLM-lokaal (Campus Aula, 06.02 - Universiteitstraat - Oude School).
Neem je eigen laptop mee indien je graag in het 2de deel van de sessie zelf aan de slag gaat.

Interesse?
Schrijf je in vóór 6 september zodat we voldoende broodjes kunnen voorzien.

Tot dan!
Vriendelijke groeten,
Jannie en Evi (facultaire Activo-medewerkers)