6e VRG Alumni dag

6de VRG Alumnidag

 

De zesde editie van de VRG Alumnidag, op vrijdag 20 april 2018, bracht opnieuw een boeiend programma. Tijdens deze eerste echt zomerse zonnige dag kwamen zo’n 150 Alumni en symphatisanten geheel of gedeeltelijk het aangebodene bijwonen.

Eerst vonden er verschillende inhoudelijke sessies parallel plaats waarbij de professoren Jan Bael, Diederik Beloot, Gert Vermeulen en Hans De Wulf respectievelijk de erfovereenkomsten, het nieuwe insolventierecht, de nieuwe privacyregels zoals bepaald in de GDPR verordening en het nieuwe vennootschappenrecht bespraken.

 Prof. dr. Willy Van Eeckhoutte     

Bijna emeritus Professor Willy Van Eeckhoutte gaf voor de plenaire vergadering in de Academieraadzaal een pittige, humoristische toespraak met als titel ‘Vroeger was alles altijd beter, Anthume onthullingen’, waarbij een inkijk werd gegeven op het reilen en zeilen binnen de faculteit.

 

 

 

Trofeeën "Alumni van het jaar 2018"

Aansluitend werden in de Academieraadzaal voor de eerste maal de Trofeeën 'Alumni van het jaar’ (- 40 jaar en + 40 jaar) uitgereikt, gevolgd door een uitgebreide receptie, die doorging op de binnenkoer van de voormalige Braunschool. De laureaten waren mevrouw Anouk Pattyn en professor em. Marc Bossuyt. Een beschrijving van hun carrière kan je bekijken via de link  https://edit.ugent.be/re/img/faculteit-rechten/vrg-alumni-gent/websitebeelden/laureatenalumnivanhetjaar.jpg/view

Laureaten Alumni Van het Jaar 2018

 

 

 

Prof. dr. Michel Tison - Decaan Faculteit Recht en Criminologie
Marc Bossuyt  - Laureaat +40 jaar
Anouk Pattyn  - Laureate -40 jaar
Frederik Byttebier - Voorzitter Alumnivereniging van de Gentse rechtopleiding.
(v.l.n.r.)

 

Fotoreportage

U vindt de volledige fotoreportage op de beeldbank van de UGent op https://beeld.ugent.be/nl/fotoalbum/vrg-alumnidag-2018