Alumni Club Rechten (het Pand)

Alumni CLUB Rechten met 'ad-hoc'-voorzitter Piet Eeckhout

 

Piet Eeckhout

 

Piet Eeckhout is Professor in Europees Recht, Decaan van de Faculteit Rechten van het University College of Londen en Academisch Directeur van het Europees Instituut. Hij is sedert 2012 werkzaam aan het UCL. Daarvoor was hij Directeur van het  Centre of European Law aan het King's College London (1998-2012).

Hij studeerde rechten (lic.iur.) en Europees recht (lic.Eur.iur - equivalent van LLM) aan de Universiteit van Gent, waar hij eveneens zijn doctoraat behaalde. Piet Eeckhout gaf les aan de Universiteit van Gent (UGent) en de Vrije Universiteit van Brussel (VUB).
Vanaf 1998 werkt hij in Londen. 

 

“Piet Eeckhout is al meer dan 20 jaar actief in Londen, en heeft de Brexit-saga, en wat die doet met het Britse politieke landschap, van nabij gevolgd.  Hij zal het hebben over de nieuwe breuklijn tussen Leavers en Remainers, en over hoe het huidige politieke bestel – zowel het kiesstelsel als het partijstelsel – daar niet aan aangepast is.  Voeg daar een sterke dosis populisme, en de bijzondere rol van de media aan toe, en de saga wordt nog interessanter; maar niet aantrekkelijker.  Er zijn echter ook wat “silver linings”, zoals de paradox dat er nu in het Verenigd Koninkrijk een zeer sterke Europese beweging is gegroeid.  Misschien wel sterker dan in gelijk welk ander EU-land.”

 

knop ACR inschrijvingsformulier

 

 

 

Praktisch:

Waar:  in het restaurant van het Pand, Onderbergen 1,  9000 Gent

Welkom vanaf 19:15u  -  Aanvang speech ad-hoc voorzitter om 19:30u
Maaltijd om 20:00u   -  Mogelijkheid tot vragen stellen na het gerecht

 

Prijs:   Voor 22 euro (leden Alumni Rechten Gent) of 27 euro (niet-leden), wordt een hoofdgerecht met bijhorend glas wijn, of andere drank
            aan gelijkaardig budget, aangeboden. Standaard wordt plat en bruiswater voorzien op de tafels.
            Over te schrijven op rekeningnummer BE98 4480 1084 4193 met vermelding van 'uw naam en Alumni Club Rechten en datum bijeenkomst'

 

De deelname voor 24.01.2020 van de alumna of alumnus en eventuele partner of gast dient uiterlijk de maandag, voorafgaand aan de diner-bijeenkomst,  aangekondigd via inschrijvingsformulier. Bij no-show zal de kost desalniettemin gefactureerd worden.