Reünies

Hoe reünies organiseren ?

Wij willen het organiseren van jaarreünies aanmoedigen, faciliteren en financieel ondersteunen.

Vele afgestudeerden komen nu reeds met hun jaar regelmatig samen. Wij willen hen en ook alle andere afgestudeerden, waarvoor er tot nu toe geen reünies worden georganiseerd, helpen.

Belangrijk is het daarbij jaarverantwoordelijken te kunnen aanduiden die anderen aanspreken om dit mee te realiseren.

Hieronder hebben we de namen opgenomen van zij die ons lieten weten dit op zich te willen nemen en/of de naam van de centrale VRG-praeses van dat jaar, die niet noodzakelijk toen in het laatste jaar zat.

Reünie Proclamatiejaar 1991-92

Voor het eerst hebben we een jaarreünie georganiseerd voor het proclamatiejaar 1991-92 Licentiaat Rechten UGent.     Om de samenkomst een feestelijk tintje te geven, starten we met een champagne degustatie.

 

Alumnus Pierre Paul Stacanov werd bereid gevonden een Masterclass Champagne te leiden.  Pierre Paul  studeerde eveneens af aan UGent, faculteit rechten 1987.  Hij is oa gediplomeerd sommelier-conseil van de Université du Vin te Suze La Rouse.

Sedert 1994 is hij lid van Commanderij Gent van de Vlaamse Wijngilde, waar hij hoofdredacteur en wijnmeester was. Sedert 2018 is hij lid van het nationaal comité van de Vlaamse Wijngilde. Kortom, de ideale man om ons alle geheimen van de Champagne te openbaren. Champagne is immers niet alleen een feestdrank, het is in de eerste plaats wijn, waarvan het unieke karakter voortkomt uit de zeer specifieke herkomst en productiemethodes.  

Tijdens deze ontspannen masterclass proeven we, leren we wat Champagne bijzonder maakt en hoe de ene rosé van de andere brut of extra-brut te onderscheiden is.

De Masterclass zelf neemt ongeveer 1 uur in beslag.

 

Na de proeverij is er nog uitgebreid de kans om aan de bar van het hotel na te praten en nieuwe plannen te smeden voor toekomstige reünies.

 

WANNEER                         Donderdag 26 maart 2020  om 19u30
WAAR                                Europahotel, Gordunakaai 59, 9000 Gent
DEELNAMEPRIJS              28 euro ten laatste op 23.03.2020 te storten op rekeningnummer BE95 7360 5832 5558 (IBAN KREDBEBB) op naam van ‘Alumni Rechten Gent’
                                         met vermelding van uw naam.

Enkel betalingen gelden als inschrijving.


info en contact : marleenmeeus@outlook.be