Reünies

Hoe reünies organiseren ?

Wij willen het organiseren van jaarreünies aanmoedigen, faciliteren en financieel ondersteunen.

Vele afgestudeerden komen nu reeds met hun jaar regelmatig samen. Wij willen hen en ook alle andere afgestudeerden, waarvoor er tot nu toe geen reünies worden georganiseerd, helpen.

Belangrijk is het daarbij jaarverantwoordelijken te kunnen aanduiden die anderen aanspreken om dit mee te realiseren.

Hieronder hebben we de namen opgenomen van zij die ons lieten weten dit op zich te willen nemen en/of de naam van de centrale VRG-praeses van dat jaar, die niet noodzakelijk toen in het laatste jaar zat.

 

Reünie proclamatiejaar 1986-87

Wanneer:                 donderdag 21 maart 2019 vanaf 19.30 u
Waar:                       Europahotel, Gordunakaai 59, 9000 Gent
Deelnameprijs:       28 euro, te storten op rekeningnummer  BE98 4480 1084 4193 (IBAN: KREDBEBB) op naam van 'Alumnni Rechten Gent'​ met vermelding van uw naam of ter plaatse te betalen (dan zeker op voorhand een mailtje sturen ter bevestiging van uw aanwezigheid naar frederik.byttebier1@outlook.be)

Alumnus Pierre Paul Stacanov werd bereid gevonden een Masterclass Champagne te leiden. Pierre Paul is niet alleen jaargenoot en werkzaam in de financiële sector, maar eveneens gediplomeerd sommelier-conseil van de Université du Vin te Suze La Rouse. Sinds 1994 is hij lid van Commanderij Gent van de Vlaamse Wijngilde, waar hij hoofdredacteur en wijnmeester was. Sinds 2018 is hij lid van het nationaal comité van de Vlaamse Wijngilde. Kortom, de ideale man om ons alle geheimen van de Champagne te openbaren.

Champagne is immers niet alleen een feestdrank, het is in de eerste plaats wijn, waarvan het unieke karakter voortkomt uit de zeer specifieke herkomst en productiemethodes. Tijdens deze ontspannen masterclass proeven leren we wat Champagne bijzonder maakt en hoe de ene rosé van de andere brut of extra-brut te onderscheiden. 

Na de proeverij is er nog  uitgebreid de kans om na te praten, in de lounge van het hotel, en nieuwe plannen te smeden voor toekomstige reünies.

 

Reünie Proclamatiejaar 1964-65

Wanneer:                 vrijdag 13 september 2019 vanaf 11 u te Gent

Het organisatiecomité bestaat uit de heren Rogier De Corte, Walter Moens en Walter Van der Sype
Meer info volgt.

 

Reünie Proclamatiejaar 1991-92

Vergadering ter voorbereiding van de jaarreünie.
Wanneer: vrijdag 20 september 2019 vanaf 19.30u
Waar : Europahotel, Gordunakaai 59, Gent
info en contact : marleen.meeus@outlook.be